Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Zupa z młodej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

pyszna potrawka z młodej kapusty

Zupa z młodej kapusty Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa z młodej kapusty

 

  • 1 kapusta biała,
  • 2 marchewki,
  • seler nać,
  • koperek,
  • 3/4 szklanki śmietany 30 %,
  • 2 łyżki mąka,
  • przyprawy,
  • szczypior,
  • natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Zupa z młodej kapusty
Kapuste drobno szatkujemy, zalewamy wodą i obgotowujemy. Następnie kapuste odcedzamy i zalewamy 3 szklankami zimnej wody, dodajemy pokrojone w plastry marchewki, liscie laurowe, ziele angielskie, kucharka uniwersalnego, pieprz i odrobine soli - gotujemy. gdy marchewki są miekkie dodajemy posiekany koperek oraz całe liście selera, gałązke natki pietruszki oraz grubo posiekany (ok 2cm) szczypior. Śmietanę mieszamy z mąką i dodajemy do kapusty - gotujemy jeszcze 3-5 minut i podajemy
Zupa z młodej kapusty
kapusta z marchewka przed gotowaniem
Zupa z młodej kapusty
podczas gotowania
Zupa z młodej kapusty
podana potrawka z młodej kapusty