Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Zupa z młodej kapusty i cukinii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna, zdrowa i pożywna zupa przygotowana z młodej kapusty, przyprawiona aromatycznymi przyprawami.

Zupa z młodej kapusty i cukinii Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z młodej kapusty i cukinii

 

  • 1 młoda kapusta (około 900 gram)
  • 2 cukinie (450 gram)
  • 1/2 pora (biała część)
  • 150 gram marchewki
  • 180 gram selera
  • 2,5 litra rosołu lub wywaru drobiowego
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 1 duży pęczek koperku
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1/2 łyżeczki kminku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1/3 łyżeczki ostrej papryki
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Zupa z młodej kapusty i cukinii
Kapustę oczyszczamy, przecinamy na 4 części, wycinamy głąb i szatkujemy.

Marchew i selera kroimy w kostkę, pora w półplasterki. Wrzucamy warzywa do rosołu i zagotowujemy, a następnie przykręcamy ogień i gotujemy 10 minut.

Cukinię oczyszczamy, kroimy w półplasterki i wrzucamy do zupy. Dodajemy również pomidory z puszki oraz przyprawy. Gotujemy 10 minut.

Na końcu przyprawiamy zupę pieprzem i dodajemy posiekany koperek.
Zupa z młodej kapusty i cukinii
Kapustę oczyszczamy, przecinamy na 4 części, wycinamy głąb i szatkujemy.
Zupa z młodej kapusty i cukinii
Marchew i selera kroimy w kostkę, pora w półplasterki.
Zupa z młodej kapusty i cukinii
Cukinię oczyszczamy, kroimy w półplasterki i wrzucamy do zupy.
Zupa z młodej kapusty i cukinii
Dodajemy również pomidory z puszki oraz przyprawy.