Sposób przygotowania:
Zupa z młodej kapusty i cukinii
Kapustę oczyszczamy, przecinamy na 4 części, wycinamy głąb i szatkujemy.
Marchew i selera kroimy w kostkę, pora w półplasterki. Wrzucamy warzywa do rosołu i zagotowujemy, a następnie przykręcamy ogień i gotujemy 10 minut.
Cukinię oczyszczamy, kroimy w półplasterki i wrzucamy do zupy. Dodajemy również pomidory z puszki oraz przyprawy. Gotujemy 10 minut.
Na końcu przyprawiamy zupę pieprzem i dodajemy posiekany koperek.
Marchew i selera kroimy w kostkę, pora w półplasterki. Wrzucamy warzywa do rosołu i zagotowujemy, a następnie przykręcamy ogień i gotujemy 10 minut.
Cukinię oczyszczamy, kroimy w półplasterki i wrzucamy do zupy. Dodajemy również pomidory z puszki oraz przyprawy. Gotujemy 10 minut.
Na końcu przyprawiamy zupę pieprzem i dodajemy posiekany koperek.