Pobitegarybarbary

Pobitegarybarbary

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Zupa z cukinią, pieczarkami i czerwoną papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Jedna z najlepszych zup z cukinią jakie miałam okazję zjeść. Przepyszna i sezonowa. Do zrobienia w sam raz, gdy zaczyna się sezon na cukinię.

Zupa z cukinią, pieczarkami i czerwoną papryką

Składniki:

Zupa z cukinią, pieczarkami i czerwoną papryką

 

Sposób przygotowania:

Zupa z cukinią, pieczarkami i czerwoną papryką
Pieczarki kroimy w cienkie plasterki. Cebulę i paprykę w kostkę a marchewkę w cienkie paseczki. Olej i masło rozpuszczamy na patelni. Smażymy pokrojone warzywa. Po 10-15 minutach przekładamy do garnka. Dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię. Wlewamy bulion.

Gotujemy przez 15 minut. Wsypujemy kaszę, gotujemy do czasu aż zupa zacznie gęstnieć. Solimy i pieprzymy do smaku.