Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 361]

Zupa z młodych warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lekka, lecz treściwa, zdrowa i pożywna zupa przygotowana na bazie młodych warzyw. Idealna na sezonowy obiad.

Zupa z młodych warzyw

Składniki:

Zupa z młodych warzyw

 

  • 3 l bulionu drobiowego
  • 1 mała główka młodej kapusty
  • 1 pęczek młodej marchewki
  • 12 młodych ziemniaków
  • ok 1,5 łyżki przyprawy uniwersalnej (u mnie domowa)
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa z młodych warzyw

Przygotowanie kapusty:

Zupa z młodych warzyw
Poszatkowana i wymyta kapusta potrzebna do zupy

Kapustę pokroić na pół, usunąć głąb. Przekroić na ćwiartki, drobno poszatkować, wymyć i wrzucić ją do gotującego się bulionu.

Gotować przez 10 minut.

Przygotowanie marchewki:

Zupa z młodych warzyw
Pokrojona w grube plastry marchewka do zupy

Dodać obraną, umytą i pokrojoną w plastry marchew.

Gotować 5 minut.

Przygotowanie ziemniaków:

Zupa z młodych warzyw
Pokrojone w kostkę ziemniaki potrzebne do zupy

Dodać obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki, przyprawę uniwersalną i pieprz.

Gotowanie zupy:

Zupa z młodych warzyw
Zupa z młodymi warzywami w trakcie gotowania

Gotować na wolnym ogniu do miękkości wszystkich warzyw (20-25 minut). Smacznego!

Tagi:

zupa