Sposób przygotowania:
Zupa z młodych warzyw
Kalarepkę umyć, pokroić w kostkę, młodą kalarepkę nie trzeba obierać. Młodą marchewkę umyć, zdrapać nożem delikatną skórkę, opłukać.
Młody kalafior oraz brokuł umyć, podzielić na różyczki. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Koperek posiekać . Następnie zagotować 1,5 litra wody, włożyć wszystkie warzywa.
Zupę gotować 15 minut. Doprawić do smaku solą, maggi, pieprzem.
Następnie śmietanę rozprowadzić w zupie. Posypać zupę siekanym koperkiem.
Młody kalafior oraz brokuł umyć, podzielić na różyczki. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Koperek posiekać . Następnie zagotować 1,5 litra wody, włożyć wszystkie warzywa.
Zupę gotować 15 minut. Doprawić do smaku solą, maggi, pieprzem.
Następnie śmietanę rozprowadzić w zupie. Posypać zupę siekanym koperkiem.