halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Zupa z młodych warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Gotujemy wiele różnych zup. Każdy lubi zupy. Smaczna jest zupa z młodych warzyw. Chętnie prawie każdy zje np na obiad.

Zupa z młodych warzyw

Składniki:

Zupa z młodych warzyw

 

Sposób przygotowania:

Zupa z młodych warzyw
Kalarepkę umyć, pokroić w kostkę, młodą kalarepkę nie trzeba obierać. Młodą marchewkę umyć, zdrapać nożem delikatną skórkę, opłukać.

Młody kalafior oraz brokuł umyć, podzielić na różyczki. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Koperek posiekać . Następnie zagotować 1,5 litra wody, włożyć wszystkie warzywa.

Zupę gotować 15 minut.  Doprawić do smaku solą, maggi, pieprzem.  

Następnie śmietanę rozprowadzić w zupie. Posypać zupę siekanym koperkiem.