Sposób przygotowania:
Zupa z młodej kapusty i warzyw
1. Mięso oczyszczamy, płuczemy i dokładnie osuszamy. Następnie zalewamy zimną wodą i gotujemy do miękkości. Gdy mięso będzie miękkie wyjmujemy je, a wywar przecedzamy ( udko możemy użyć do drugiego dania ).
2. Marchewki, pietruszki i ziemniaki obieramy i myjemy. Młodą kapustę bardzo drobno szatkujemy. Przygotowane warzywa przekładamy do wywaru i gotujemy do miękkości.
3. Pod koniec gotowania, gdy warzywa będą miękkie dodajemy koperek i śmietanę. Zupę przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy.
2. Marchewki, pietruszki i ziemniaki obieramy i myjemy. Młodą kapustę bardzo drobno szatkujemy. Przygotowane warzywa przekładamy do wywaru i gotujemy do miękkości.
3. Pod koniec gotowania, gdy warzywa będą miękkie dodajemy koperek i śmietanę. Zupę przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy.