Sposób przygotowania:
Zupa z owoców morza na wschodnią nutę
Postanowiłam zamarynowałam owoce morza metodą zastosowania kostki rosołowej Knorr wymyśloną przez kulinarnego guru - Marco Pierre White'a. W miseczce należy wymieszać kostkę rosołową z 2 łyżkami oliwy, łyżeczką przyprawy curry i szczyptą chilli. W tej mieszance owoce morza leżały sobie 30 minut. W głębokiej patelni rozgrzać oliwę, dodać zamarynowane owoce morza,i smażyć 2 minuty cały czas mieszając. Dodać starce na tarce jarzynowej marchewkę i seler, wsypać makaron w kształcie ryżu i chwilę przesmażyć,. Następnie wlać 1,5 litra wcześniej przygotowanego rosołu, dodać 4 łyżki sosu chilli i gotować na małym ogniu pod przykryciem około 5 minut aby makaron doszedł. Wtedy wlać jeszcze ok. 4 łyżki mleczka kokosowego zagęścić zupę. Rozlać zupę na talerze, udekorować jeszcze kropelkami mleczka kokosowego i małymi listkami natki pietruszki.