caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Zupa z papryki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Z papryki mozna zrobic nie tylko leczo

Zupa z papryki

Składniki:

Zupa z papryki

 

  • 1/2 kg papryki czerwonej
  • 1 duża cebula
  • 1/2 l rosołu (moze być z kostki)
  • 1/2 szklanki śmietany kremówki
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki tartego chrzanu
  • sól
  • pieprz
  • szczypta cukru
  • 2-3 łyzki oleju

Sposób przygotowania:

Zupa z papryki
Paprykę umyć , oczyścić i pokroić na małe kawałki. Cebule obrać, posiekać i zeszklic na oleju razem z papryka (najlepiej w garnku). Dodać rosół i gotować 20 minut na małym ogniu. Zupe przetrzeć przez sito,przyprawić solą i pieprzem, wymieszać z przecierem pomidorowym, chrzanem i cukrem. Jeśli trzeba podgrzać, ale nie gotować. Dodać śmietanę i dokładnie wymieszać. Można podawać z jajkiem na twardo.

Tagi:

tarta papryka