Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Zupa z pasternaku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Zupa z pasternaku

Zupa z pasternaku

Składniki:

Zupa z pasternaku

 

  • 5 sztuk pasternaku, posiekane
  • 2 cebule, posiekane
  • 2 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • 2 l bulionu warzywnego
  • 1 limonka – sok i starta skórka
  • 2 łyżki mąki
  • 1 ½ łyżki curry
  • 1 łyżeczka chilli
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zupa z pasternaku

Na rozgrzanym maśle z oliwą smażymy przez klika minut cebulę, czosnek i pasternak, dodajemy curry, chilli, mąkę mieszamy, następnie dodajemy bulion warzywny, sok i skórkę z limonki. Gotujemy około 30 minut, doprawiamy do smaku.