motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Zupa z pieczarkami i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna zupa przygotowana na porcji rosołowej ze skrzydełkami. Pieczarki razem z cebulką są podsmażone.

Zupa z pieczarkami i warzywami Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Zupa z pieczarkami i warzywami

 

  • porcja rosołowa
  • 2 skrzydełka
  • marchew
  • pietruszka
  • 1/2 selera
  • 1/2 cebuli
  • 20 dkg pieczarek
  • natka pietruszki
  • olej do smażenia
  • kostka rosołowa
  • vegeta
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Zupa z pieczarkami i warzywami
Porcję razem ze skrzydełkami dokładnie pukamy. Zalewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową i doprowadzamy do wrzenia. Jarzyny obieramy i ścieramy na grubych oczkach. Dodajemy do gotującej się zupy. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.

Obrane pieczarki kroimy razem z cebulką, następnie smażymy na gorącym oleju. Dodajemy do zupy razem z ziemniakami. Gotujemy do miękkości.

Na koniec dodajemy natkę pietruszki i doprawiamy.
Zupa z pieczarkami i warzywami
Porcję rosołową ze skrzydełkami gotujemy.
Zupa z pieczarkami i warzywami
Obrane i starte jarzyny dodajemy do gotującej się zupy
Zupa z pieczarkami i warzywami
Obrane i pokrojone pieczarki smażymy razem z cebulką
Zupa z pieczarkami i warzywami
Dodajemy usmażone pieczarki oraz pokrojone ziemniaki
Zupa z pieczarkami i warzywami
Dodajemy pietruszkę i doprawiamy