MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Zupa pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zupa pieczarkowa z makaronem i pietruszką.

Zupa pieczarkowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa pieczarkowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa
Warzywa opłukujemy , obieramy. Pietruszkę i marchew kroimy w paski o długości 4 cm. Cebule kroimy w piórka.Do garnka wlewamy 1,5 l wody wsypujemy warzywa, dodajemy sól, pieprz,kostkę, mieszamy i gotujemy przez 5 minut. Pieczarki opłukujemy , kroimy w plasterki i wsypujemy do garnka , mieszamy wszystko i gotujemy przez 10 minut. W drugim garnku gotujemy ulubiony makaron , odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Makaron wsypujemy do gorącej zupy pieczarkowej , dodajemy śmietanę , mieszamy i posypujemy natkę pietruszki.Podajemy na ciepło.
Zupa pieczarkowa
Pietruszkę i marchew kroimy w paski , a cebulę w piórka.
Zupa pieczarkowa
Do garnka wsypujemy pieczarki ,na końcu dodajemy śmietanę .
Zupa pieczarkowa
Makaron gotujemy w garnku, odcedzamy i hartujemy zimną wodą.
Zupa pieczarkowa
Makaron wsypujemy do gorącej zupy ,posypujemy natką pietruszki.

Tagi:

makaron