kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Samotna zupa pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zupa pieczarkowa zalana na zgniecione ziemniaczki

Samotna zupa pieczarkowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Samotna zupa pieczarkowa

 

Sposób przygotowania:

Samotna zupa pieczarkowa
Zaczynamy od przygotowania bulionu w tym celu wrzucamy do garnka wcześniej obraną marchew, pietruszkę, seler oraz porę i wrzucamy kostkę grzybową gotując na małym ogniu.. Po zagotowaniu wody dodajemy pokrojone pieczarki i gotujemy dalej. W międzyczasie obieramy i wstawiamy do ogień w osobnym garnku ziemniaczki i gotujemy do miękkości.Gotowe ziemniaczki odcedzamy i gnieciemy następnie przekładamy na talerze, całość zalewamy naszą zupą pieczarkową. Smacznego
Samotna zupa pieczarkowa
Obrane i pokrojone warzywa gotujemy w wodzie .
Samotna zupa pieczarkowa
Gotujące się warzywa po dodaniu kostki i pieczarek .
Samotna zupa pieczarkowa
Obrane gotujące się ziemniaczki do naszej zupy .
Samotna zupa pieczarkowa
Ugotowane i pogniecione ziemniaczki do naszej zupy .

Tagi:

przyprawy