Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 866]

Zupa z pieczonego selera

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Zupa-krem na bazie pieczonego selera. Pyszna, a dzięki dodatkowi jabłka nabrała dodatkowego owocowego smaku.

Zupa z pieczonego selera Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa z pieczonego selera

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z pieczonego selera
Seler obrać i pokroić na małe cząstki. Zawinąć w folię aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C. Piec przez około 45min. Marchewkę i cebulę skroić. Podsmażyć na patelni razem z masłem. Włożyć do garnka razem z upieczonym selerem i zalać bulionem. Chwilę podgotować i dodać kawałki obranego jabłka. Przyprawić i gotować, aż wszystko będzie miękkie. Zmiksować blenderem na gładki krem. Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami. Można też dołożyć parę plasterków świeżego jabłka i posypać natką pietruszki. Smacznego!
Zupa z pieczonego selera
Seler obrać, pokroić, zawinąć w folię aluminiową i wstawić do piekarnika.
Zupa z pieczonego selera
Marchewkę i cebulę podsmażyć na maśle i przełożyć do garnka.
Zupa z pieczonego selera
Gotować, aż wszystko będzie miękkie. Zmiksować blenderem.