Sposób przygotowania:
zupa selerowa
Przygotowanie:
Szalotkę wraz z czosnkiem należy obrać i drobno posiekać ostrym nożem. Pietruszkę oraz korzeń z selera obrać, skroić. Na 30 g masła smażymy na rumiano szalotkę. Dosypujemy seler z pietruszką. Obsmażamy 5-7 minut. Wlać wywar z kurczaka i gotować do miękkości zupy. W śmietanie rozpuścić ser i wlać do zupy.Należy dodać tylko szczyptę soli bowiem sam ser jest słony.
Szalotkę wraz z czosnkiem należy obrać i drobno posiekać ostrym nożem. Pietruszkę oraz korzeń z selera obrać, skroić. Na 30 g masła smażymy na rumiano szalotkę. Dosypujemy seler z pietruszką. Obsmażamy 5-7 minut. Wlać wywar z kurczaka i gotować do miękkości zupy. W śmietanie rozpuścić ser i wlać do zupy.Należy dodać tylko szczyptę soli bowiem sam ser jest słony.