Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Zupa z pieczonej dyni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Zupa jest znacznie smaczniejsza, jeżeli warzywa będą pieczone. Taką zupę można przygotować z warzyw pieczonych do obiadu.

Zupa z pieczonej dyni

Składniki:

Zupa z pieczonej dyni

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z pieczonej dyni
Miąższ dyni i marchewkę pokroić w kostkę. Oprószyć przyprawą curry, dodać pokrojony czosnek i skropić obficie oliwą z oliwek. Wszystko wymieszać i upiec w temperaturze 180*C. Czas pieczenia ok 40min. Warzywa włożyć do bulionu i gotować ok 10-15min. Przyprawić gałką muszkatołową. Zmiksować blenderem na gładki krem. Podawać z grzankami. Smacznego!