Sposób przygotowania:
Zupa z pietruszki.
Pietruszki skrobiemy.Dokładnie myjemy i kroimy w małą kostkę.
Cebule obieramy i również kroimy w drobna kostkę.Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę i pokrojona pietruszkę.Smażymy pod przykryciem przez około 8 minut na małym ogniu.Do garnka wlewamy 4 szklanki wywaru z rosołu,wrzucamy podsmażoną cebulę i pietruszkę.Gotujemy na małym ogniu do miękkości.Zupę doprawiamy szczypta soli i pieprzu.Na koniec dodajemy 1.2 szklanki śmietany.
Cebule obieramy i również kroimy w drobna kostkę.Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę i pokrojona pietruszkę.Smażymy pod przykryciem przez około 8 minut na małym ogniu.Do garnka wlewamy 4 szklanki wywaru z rosołu,wrzucamy podsmażoną cebulę i pietruszkę.Gotujemy na małym ogniu do miękkości.Zupę doprawiamy szczypta soli i pieprzu.Na koniec dodajemy 1.2 szklanki śmietany.