monia2005

monia2005

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 328]

Zupa z podgrzybków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna i pachnąca lasem zupka.

Zupa z podgrzybków Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa z podgrzybków

 

  • litrowe opakowanie podgrzybków mrożonych
  • kawałek mięska przy kości
  • 3 marchewki
  • pietruszka korzeń
  • kawałek selera korzeń
  • pęczek zielonej pietruszki
  • śmietanka 18% do zup mały kartonik
  • łyżka masła
  • 4-5 ziemniaków

Sposób przygotowania:

Zupa z podgrzybków
Do garnka wlewamy wodę wkładamy mięsko i gotujemy na małym ogniu ,marchew ,seler i pietruszkę obieramy,myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach wkładamy do garnka jak warzywa będą już na pół ugotowane dodajemy obrane ,umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki . Grzyby obgotowujemy i przesmażamy z łyżką masła dobrze solimy i pieprzymy,dodajemy do zupy i chwilę gotujemy na koniec dodajemy śmietankę oraz poszatkowaną pietruszkę.
Zupa z podgrzybków
Właśnie teraz kiedy zatęsknimy za ich smakiem wystarczy sięgnąć po nie do zamrażalnika
Zupa z podgrzybków
Dary po które wystarczy się schylić i wziąć ze sobą

Tagi:

zupa