alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Zupa z pomarańczową soczewicą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupa z pomarańczową soczewicą, zupa z pomarańczową soczewicą

Zupa z pomarańczową soczewicą

Składniki:

Zupa z pomarańczową soczewicą

 

 

  • 1 łyżeczka imbiru w proszku
  • 10 ziaren pieprzu
  • 1 puszka mleczka kokosowego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szklanka pomarańczowej soczewicy
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 szklanki ciepłego wywaru drobiowego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa z pomarańczową soczewicą
Obrać cebulę, pokroić w kostkę, obrać czosnek i drobno posiekać. Wsypać czosnek i cebulę na rozgrzaną oliwę, podsmażyć. Wsypać soczewicę, imbir i curry. Lekko podsmażyć, stale mieszać. Doprawić pieprzem. Wlać ciepły wywar. Gotować do miękkości soczewicy. Przyprawić.

Tagi:

soczewica