Sposób przygotowania:
Zupa z porów
Pory starannie umyć, przekroić wzdłuż i pokroić drobno, następnie podsmażyć na maśle roślinnym, dolać gorący wywar
z rosołu. Gotować powoli na małym ogniu, aż pory będą miękkie. Ziemniaki ugotować, pokroić w kostkę i włożyć do zupy. Parówki pokroić w plasterki i też dodać do zupy. Śmietanę połączyć
z mąką, rozkłócić i wlać do zupy. Zagotować, dodać przyprawy posypać natką pietruszki. Zupę można zmiksować.
z rosołu. Gotować powoli na małym ogniu, aż pory będą miękkie. Ziemniaki ugotować, pokroić w kostkę i włożyć do zupy. Parówki pokroić w plasterki i też dodać do zupy. Śmietanę połączyć
z mąką, rozkłócić i wlać do zupy. Zagotować, dodać przyprawy posypać natką pietruszki. Zupę można zmiksować.