Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Zupa z porów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Podawać z grzankami lub ciemnym pieczywem.

Zupa z porów

Składniki:

Zupa z porów

 

Sposób przygotowania:

Zupa z porów
Pory starannie umyć, przekroić wzdłuż i pokroić drobno, następnie podsmażyć na maśle roślinnym, dolać gorący wywar
z rosołu. Gotować powoli na małym ogniu, aż pory będą miękkie. Ziemniaki ugotować, pokroić w kostkę i włożyć do zupy. Parówki pokroić w plasterki i też dodać do zupy. Śmietanę połączyć
z mąką, rozkłócić i wlać do zupy. Zagotować, dodać przyprawy posypać natką pietruszki. Zupę można zmiksować.

Tagi:

pory