Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa z porów z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zupa z porów z makaronem zagęszczona topionym serkiem smakuje wybornie. Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu

Zupa z porów z makaronem

Składniki:

Zupa z porów z makaronem

 

  • 3 szkl bulionu drobiowego
  • 2 pory
  • 15 dag makaronu
  • 15 dag sera topionego
  • 1 łyżka oleju
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • przyprawa do zup w płynie
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zupa z porów z makaronem
Pory oczyścić, umyć, pokroić w krążki, zeszklić na rozgrzanym oleju. Bulion wlać do garnka, zagotować, dodać podsmażone pory, włożyć serek i ciągle mieszając gotować przez kilka minut. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do zup. Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzić, przełożyć na talerze, zalać zupą, posypać szczypiorkiem.