luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Zupa z pulpecikami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Zupka, ktora najlepiej smakuje latem.

Zupa z pulpecikami

Składniki:

Zupa z pulpecikami

 

Sposób przygotowania:

Zupa z pulpecikami
Fasolke umyc, obrac z koncowek, pokroic. Marchewke i ziemniaki obrac i pokroic w kostke. Jarzyny zalac woda, dodac vegete lub bulion w proszku i gotowac ok.30 min. W tym czasie mieso wymieszac z jajkiem i bulka tarta. Przyprawic maggi i sola i formowac male kuleczki. W garnku zagotowac wode, wrzucic pulpeciki i gotowac ok.7 min. Gotowe odcedzic i przelozyc do zupy. Kto lubi moze zupe zabielic smietana.