kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Zupa z rzepy z wkładką mięsną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Z mięsa i włoszczyzny przyrządzić wywar i odcedzić. Osobno ugotować w niewielkiej ilości wody obraną i drobno pokrajaną rzepę.

Zupa z rzepy z wkładką mięsną

Składniki:

Zupa z rzepy z wkładką mięsną

 

Sposób przygotowania:

Zupa z rzepy z wkładką mięsną
Z mięsa i włoszczyzny przyrządzić wywar i odcedzić. Osobno ugotować w niewielkiej ilości wody obraną i drobno pokrajaną rzepę. Gdy będzie miękka, przetrzeć ją przez sito przelewając wodą, w której się gotowała. Połączyć przetartą rzepę z wywarem mięsnym. Cebule zarumienić na blasze, dodać do zupy i pogotować, po czym je usunąć. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Z tłuszczu i mąki zrobić zasmażkę i zagęścić zupę. Ugotowaną baraninę pokrajać w kostkę i włożyć do wazy. Podawać z grzankami.