sjoanna25

sjoanna25

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Zupa z rzeżuchy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

szybko, smacznie i zdrowo. Porcja dla dwóch osób.

Zupa z rzeżuchy.

Składniki:

Zupa z rzeżuchy.

 

Sposób przygotowania:

Zupa z rzeżuchy.
Rzeżuchę umyć i grubo posiekać. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na maśle, rozprowadzić białym winem i nieco odparować. Wymieszać mąkę z bulionem warzywnym dolać do sosu cebulowego i zagotować. Dodać część rzeżuchy i odstawić z ognia. Wlać kwaśną śmietanę, podgrzać ale nie gotować, przyprawić do smaku solą i pieprzem i rozgniecionym ząbkiem czosnku. Dodać resztę rzeżuchy. Smacznego!