Amberr8

Amberr8

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Zupa z selera naciowego

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

smaczna, świeża zupka z selera naciowego

Zupa z selera naciowego

Składniki:

Zupa z selera naciowego

 

  • 25 dag selera naciowego
  • 1 dag masła
  • szkl. bulionu warzywnego
  • 1/2 szkl. kwaśnej śmietany
  • 5 dag ziarnistego twarożku
  • sól
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Zupa z selera naciowego
Seler obrać,umyć, pokroić na niegrube plasterki.Nać selera pokroić i odłożyć.Kawałki selera poddusić na maśle, zalać bulionem i gotować ok. 20 minut. Wlać śmietanę, mieszając dodawać twarożek, przyprawić do smaku. Na wierzch posypać szczypiorkiem i nacią selera.

Tagi:

seler