Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Zupa z selerem naciowym

  • 10
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszna i delikatna zupka z selerem naciowym. Smakuje rewelacyjnie i na pewno posmakuje nie jednemu przeciwnikowi tegoż warzywa.

Zupa z selerem naciowym

Składniki:

Zupa z selerem naciowym

 

  • mięso na wywar
  • 3-4 łodygi selera naciowego
  • 3 średnie ziemniaki
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 1/2 pęczka posiekanego koperku
  • 1 kostka bulionowa
  • 2 listki laurowe
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • 50-100 ml śmietany
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa z selerem naciowym
Przygotować wywar mięsny z dodatkiem kostki bulionowej, listków laurowych i ziela angielskiego. Warzywa obrać, umyć i pokrojone umieścić w wywarze. Selera naciowego z 5-10 minut później.

Gotować do miękkości. W międzyczasie oddzielić mięso od kości i wrzucić do zupy. Dodać posiekany koperek i śmietanę. Doprawić do smaku. 

Tagi:

mięso seler