alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Zupa z serkiem topionym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dość kaloryczna zupa, ma posmak serka

Zupa z serkiem topionym

Składniki:

Zupa z serkiem topionym

 

  • 5 szklanek wywaru z warzyw
  • 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku
  • 250 ml mleka 3,6%
  • 2 topione serki
  • pół puszki kukurydzy
  • sól
  • pieprz
  • szczypta curry

Sposób przygotowania:

Zupa z serkiem topionym
Wymieszać wywar z mlekiem. Przyprawić. Zagotować. Wsypać szczypiorek. Dodać serki. Gotować do momentu rozpuszczenia serków. Wtedy dodać odsączoną kukurydzę. Gotować ok. trzech minut. Podawać z grzankami.