Zupa z soi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do spróbowania.....

Zupa z soi

Składniki:

Zupa z soi

 

  • 25 dkg soja,
  • 10 dkg wędzona kiełbasa z indyka,
  • 10 dkg wędzony filet z indyka,
  • 1 szt cebula,
  • 250 ml koncentrat pomidorowy,
  • 1 kostka bulion wołowy,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • do smaku przyprawa do zup KUCHAREK,
  • do smaku czosnek granulowany Prymat

Sposób przygotowania:

Zupa z soi
Soję wypłukać, zalać letnią wodą, pozostawić na noc. Jeszcze raz przepłukać, zalać świeżą wodą i ugotować do miękkości. Dodać drobno posiekaną cebulę, kostkę rosołową oraz pokrojone w kostkę: kiełbasę oraz filet. Doprowadzić do wrzenia, wlać koncentrat, przyprawić pieprzem, maggi oraz czosnkiem. Zagotować. Można posypać siekaną zieleniną.