Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Zupa z suszonych grzybów

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przepyszna i delikatna zupa. Bogactwo smaku i aromatu dzięki grzybom. Nie wymaga wiele czasu i wielu składników. Zdrowa i pożywna.

Zupa z suszonych grzybów

Składniki:

Zupa z suszonych grzybów

 

Sposób przygotowania:

Zupa z suszonych grzybów
Suszone grzyby należy dzień wcześniej umyć i namoczyć w ciepłej, przegotowanej wodzie. Następnie w tej samej wodzie gotować je razem z marchewką, pietruszką i selerem pokrojonymi na cienkie plasterki. Gdy jarzyny zmiękną zupę doprawić śmietaną i mąką. Zagotować. Na sam koniec doprawić solą i pieprzem i wymieszać. Jeść samą lub z grzankami z białego chleba jako pierwsze danie obiadowe.

Tagi:

grzyby