Sposób przygotowania:
Zupa z zielonych warzyw
Marchewkę i pietruszkę obrać,umyć i osuszyć. Zetrzeć na dużych oczkach. W garnku rozgrzać olej i wrzucić marchewkę z pietruszką. Zamieszać i podsmażyć warzywa. Gdy poczujemy zapach podsmażonej marchewki wlać wodę do garnka,wsypać sól i zagotować. W między czasie umytą cukinię pokroić w dużą kostkę a brokuła podzielić na mniejsze różyczki. Por pokroić w plasterki/ Gdy wywar w garnku zawrze wrzucić pora oraz cukinię i kalafior i ponownie zagotować. Gotować zupę do miękkości składników ( co nie trwa długo). Na koniec dodać do zupy pokrojonego w dużą kostkę ogórka zielonego i pogotować razem jeszcze przez minutę. Zdjąć garnek z ognia. Makaron ugotować do miękkości i gdy będzie zimny dodać do garnka z zupą lub wykładać go na talerze i zalać gorącą zupą. Przed podaniem można posypać posiekanym koperkiem. Smacznego!