Sposób przygotowania:
Zupa z ziemniakami i fasolką
Natkę pietruszki opłukujemy i drobno kroimy. Ziemniaki i marchew obieramy, kroimy w kostkę i opłukujemy. Zalewamy ok 2 1/2 litra wody i stawiamy do gotowania. Solimy. Por oczyszczamy i płuczemy, dodajemy do zupy.
Gdy zupa zacznie się gotować dodajemy fasolkę i pokrojoną wędlinę. Gotujemy do miękkości i na koniec dodajemy część natki pietruszki. Zupę można zagęścić mąką rozmieszaną z wodą i poprawić przyprawami. Reszta pietruszki posypać zupę na talerzu. Do doprawienia można użyć przyprawy uniwersalnej.
Gdy zupa zacznie się gotować dodajemy fasolkę i pokrojoną wędlinę. Gotujemy do miękkości i na koniec dodajemy część natki pietruszki. Zupę można zagęścić mąką rozmieszaną z wodą i poprawić przyprawami. Reszta pietruszki posypać zupę na talerzu. Do doprawienia można użyć przyprawy uniwersalnej.