Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Zupa z żółtej cukinii i buraczków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

mój dzisiejszy obiad - pyszna zupa wiosenna

Zupa z żółtej cukinii i buraczków Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z żółtej cukinii i buraczków

 

Sposób przygotowania:

Zupa z żółtej cukinii i buraczków
Cukinię dokładnie myjemy, wycieramy papierowym ręcznikiem i kroimy w plastry. Łodyżki z botwinki (bez liści) kroimy w ok. 1 centymetrowe kawałki, natomiast z buraczków ściągamy delikatnie skórkę i kroimy je w cienkie plastry. Obrane ziemniaki kroimy w kostkę, a szczypior dość grubo siekamy. Do garnka z wodą wkładamy ziemniaki, dodajemy łyżeczkę soli i gotujemy, po 10 minutach dodajemy botwinkę oraz cukinię, kiedy wszystkie warzywa są miękkie dodajemy szczypior i doprawiamy całość do smaku solą i pieprzem. Gotową zupę przelewamy na talerze, można zabielić śmietaną.
Zupa z żółtej cukinii i buraczków
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki..
Zupa z żółtej cukinii i buraczków
Cukinię dokładnie myjemy, wycieramy papierowym ręcznikiem i kroimy w plastry.
Zupa z żółtej cukinii i buraczków
po 10 minutach dodajemy botwinkę oraz cukinię,
Zupa z żółtej cukinii i buraczków
kiedy wszystkie warzywa są miękkie dodajemy szczypior i

Tagi:

cukinia