Sposób przygotowania:
Zupa zbójnicka
Do mięsa mielonego dodajemy majeranek, czosnek, kminek i wszystko razem mieszamy,formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego (jeśli zamiast mięsa wołowego mamy mięso wieprzowe wówczas dodajemy do niego całe jajko).
Kostki rosołowe zagotować w 3 litrach wody, dodać pokrojoną w kostkę i samżoną cebulkę, ziemniaki i marchew pokrojone w kostkę. Wszystko podgotować i dodać pulpety, kiedy wypłyną dodać resztę przypraw, paprykę konserwową pokrojoną i fasolkę z puszki. Pogotować jeszcze chwilkę. Podawać z białym pieczywem.
Kostki rosołowe zagotować w 3 litrach wody, dodać pokrojoną w kostkę i samżoną cebulkę, ziemniaki i marchew pokrojone w kostkę. Wszystko podgotować i dodać pulpety, kiedy wypłyną dodać resztę przypraw, paprykę konserwową pokrojoną i fasolkę z puszki. Pogotować jeszcze chwilkę. Podawać z białym pieczywem.
Natala1210
Ati7
Tylko moim zdaniem 2 litry wody zupełnie wystarczą