strunka.35

strunka.35

Kucharz
[Przepisów: 10]

Zupa zbójnicka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

...inna wersja zupy zbójnickiej...polecam jest pyszna...

Zupa zbójnicka

Składniki:

Zupa zbójnicka

 

  • 1/2 kg mięsa wołowego (mielonego)
  • 5 ziemniaków
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • puszka fasoli czerwonej
  • papryka konserwowa (2 płaty)
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 kostki rosołowe
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1/2 łyżeczki chilii lub pieprzu cayenne
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa zbójnicka
Do mięsa mielonego dodajemy majeranek, czosnek, kminek i wszystko razem mieszamy,formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego (jeśli zamiast mięsa wołowego mamy mięso wieprzowe wówczas dodajemy do niego całe jajko).
Kostki rosołowe zagotować w 3 litrach wody, dodać pokrojoną w kostkę i samżoną cebulkę, ziemniaki i marchew pokrojone w kostkę. Wszystko podgotować i dodać pulpety, kiedy wypłyną dodać resztę przypraw, paprykę konserwową pokrojoną i fasolkę z puszki. Pogotować jeszcze chwilkę. Podawać z białym pieczywem.

Tagi:

mięso