marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Zupa ze smażonym makaronem ryżowym.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Makaron zalać wrzątkiem,osączyć,a następnie obsmażyć na oleju wraz z wołowiną.Zalać wodą,dodać jarzyny,rosołki.Gotować z godzinę i doprawić.

Zupa ze smażonym makaronem ryżowym.

Składniki:

Zupa ze smażonym makaronem ryżowym.

 

  • 1 opakowanie makaronu ryżowego(wstążki lub nitki),
  • 50 g. wołowiny,
  • 1 dymka,15 g.kiełków sojowych,
  • 2 marchewki średnie,
  • pędy bambusa,
  • 2 rosołki"Bulionetki",
  • sos sojowy,
  • pieprz,sól,
  • olej arachidowy do smażenia.

Sposób przygotowania:

Zupa ze smażonym makaronem ryżowym.
Makaron ryżowy zalać wrzątkiem,aby zmiękł lub zagotować z 10
min.w osolonej wodzie.Zalać zimną wodą,osączyć.Olej rozgrzać
w garnku i przesmażyć makaron wraz kawałkami mięsa wołowego,potem dodać pędy bambusa i kiełki i jeszcze 2-3 min.
smażyć.Potem zalać wodą,dodać oskrobane i umyte marchewki
i pokrojoną dymkę,rosołki.Przykryć garnek i gotować 40-45 min.
Pod koniec doprawić sosem sojowym i pieprzem,próbując czy do-
-brze doprawione,w razie czego dosmaczyć.