Sposób przygotowania:
Zupa ze świeżych grzybów z makaronem
Grzyby oczyścić, umyć, pokroić w duże kawałki.
Cebulę i czosnek obrać, posiekać.
Włoszczyznę startą na dużych oczkach tarki wrzucić na rozgrzane masło i smażyć kilka minut na małym ogniu.
Dodać cebulę i czosnek, zeszklić.
Dodać grzyby, przesmażyć je, a następnie zalać wrzątkiem i dodać przyprawy.
Gotować ok. 30 minut.
Śmietanę zahartować i dodać do zupy.
Zupę podawać z makaronem (u mnie pełnoziarnisty), posypaną siekanym koperkiem.
Cebulę i czosnek obrać, posiekać.
Włoszczyznę startą na dużych oczkach tarki wrzucić na rozgrzane masło i smażyć kilka minut na małym ogniu.
Dodać cebulę i czosnek, zeszklić.
Dodać grzyby, przesmażyć je, a następnie zalać wrzątkiem i dodać przyprawy.
Gotować ok. 30 minut.
Śmietanę zahartować i dodać do zupy.
Zupę podawać z makaronem (u mnie pełnoziarnisty), posypaną siekanym koperkiem.