edytaha

edytaha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 992]

Zupa ze świeżych grzybów z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zupa ugotowana z ostatnich znalezionych w tym sezonie grzybów. Grzyby można posiekać drobniej, ale ja pokroiłam je dość grubo, bo tak nam bardziej smakują i znacznie lepiej wyglądają.

Zupa ze świeżych grzybów z makaronem

Składniki:

Zupa ze świeżych grzybów z makaronem

 

Sposób przygotowania:

Zupa ze świeżych grzybów z makaronem
Grzyby oczyścić, umyć, pokroić w duże kawałki.

Cebulę i czosnek obrać, posiekać.

Włoszczyznę startą na dużych oczkach tarki wrzucić na rozgrzane masło i smażyć kilka minut na małym ogniu.

Dodać cebulę i czosnek, zeszklić.

Dodać grzyby, przesmażyć je, a następnie zalać wrzątkiem i dodać przyprawy.

Gotować ok. 30 minut.

Śmietanę zahartować i dodać do zupy.

Zupę podawać z makaronem (u mnie pełnoziarnisty), posypaną siekanym koperkiem.