lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Zupa ze wszystkiego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zupa wyszła bardzo smaczna i całkiem inna niż dotychczas

Zupa ze wszystkiego Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa ze wszystkiego

 

  • 5 ziemniaków
  • 2 marchewki
  • fasolka szparagowa żółta 2 garście
  • 3 rosołki drobiowe
  • mielona 200 gram
  • ryż 1 łyżka
  • suszone buraczki 2 łyżki
  • pietruszka natka parę listków

 

Sposób przygotowania:

Zupa ze wszystkiego
Obrałam ziemniaki marchew i umyłam fasolkę szparagową. Ziemniaki pokroiłam w kosteczkę włozyłam do garnuszka marchew starłam na talarki i włożyłam na ziemniaki . Fasolkę szparagowa umyłam pokroiłam w kostkę i włożyłam na marchew zalałam wodą. Mielone doprawiłam i posoliłam włozyłam do zupy dodałam liście laurowe i ziele angielskie oraz rosołki i pietruszkę gotowałam na małym ogniu 30 minut dopiero wtedy dodałam suszone buraczki pogotowałam wszystko razem koło 1.1/2 godziny i zupa gotowa .
Zupa ze wszystkiego
Tu widać lepij prezentuje sie smakowicie i tez tak samo smakuje
Zupa ze wszystkiego
zimniaki pokroilam w kostkę i włozyłam do garnka
Zupa ze wszystkiego
Na pokrojone ziemnaki starlam marchew na plasterki
Zupa ze wszystkiego
Fasolke pokroilam w kostkę wiekszą i włozyłam na marchw zalałam wodą

Tagi:

ryż