lukaszek33@onet.pl

lukaszek33@onet.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 70]

Zupa ze wszystkiego tłuszczu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Według mojego doświadczenia tę zupę szykuje się przez 50 minut.

Zupa ze wszystkiego tłuszczu

Składniki:

Zupa ze wszystkiego tłuszczu

 

Sposób przygotowania:

Zupa ze wszystkiego tłuszczu
Na sam początek włoszczyznę ścieramy na tartce o dużych oczkach.Potem zalewamy wodą ok. 3 litry.Po czy dodać liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy. Jak warzywa będą prawie ugotowane dodajemy pokrojone w kosteczkę ziemniaki i gotujemy aż warzywa będą miękkie. W trakcie gotowania zetrzeć ogórki na tartce o małych oczkach.Potem je poddusić do miękkości na maśle lub oleju. potem z posiekanym koperkiem oraz natką do zupy dodajemy ogórki gotując jeszcze chwilkę.Następnie do miski wlewamy śmietanę i dosypujemy mąkę, mieszamy to razem .Po wymieszaniu wlewamy do garnka potem przyprawiamy pieprzem i solą.