Sposób przygotowania:
Zupa ziemniaczana z kalafiorem
Do garnka wkładamy porcję rosołową, zalewamy około 2-2,5l wody, solimy i gotujemy lekki drobiowy wywar. Ziemniaki, marchew, pietruszkę i seler obieramy, kroimy w kosteczkę. Pora kroimy w cieniutkie plasterki. Kiedy wywar jest gotowy wrzucamy marchewkę, pietruszkę, seler i pora i gotujemy 5-7 minut.
Następnie dodajemy ziemniaki oraz różyczki kalafiora. Gotujemy do miękkości ziemniaków, Koperek siekamy, dodajemy do zupy, doprawiamy solą i pieprzem.
Zagotowujemy i zabielamy 2-3 łyżkami kefiru. Smacznego.
Następnie dodajemy ziemniaki oraz różyczki kalafiora. Gotujemy do miękkości ziemniaków, Koperek siekamy, dodajemy do zupy, doprawiamy solą i pieprzem.
Zagotowujemy i zabielamy 2-3 łyżkami kefiru. Smacznego.