Sposób przygotowania:
Zupa krem z pieczarek
Do garnka z mięsem wlać zimną wodą i ją zagotować. Następnie wodę zlać, a mięso opłukać i do garnka nalać 750 ml świeżej wody.
Dodać uprzednio obrane oraz pokrojone ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, selera, ziele angielskie, listki laurowe i sól.
Na roztopionym maśle podsmażyć cebulę z pieczarkami i przełożyć do gotującej się zupy.
Wszystko razem gotować do momentu aż warzywa będą miękkie
Na końcu wlać śmietankę.
Całość zblendować na gładką konsystencję i doprawić solą z pieprzem.
Zupę opcjonalnie podawać posypaną z groszkiem ptysiowym.
Dodać uprzednio obrane oraz pokrojone ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, selera, ziele angielskie, listki laurowe i sól.
Na roztopionym maśle podsmażyć cebulę z pieczarkami i przełożyć do gotującej się zupy.
Wszystko razem gotować do momentu aż warzywa będą miękkie
Na końcu wlać śmietankę.
Całość zblendować na gładką konsystencję i doprawić solą z pieprzem.
Zupę opcjonalnie podawać posypaną z groszkiem ptysiowym.