mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Zupa ziemniaczano-jabłkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna i oryginalna zupa- pyszna!

Zupa ziemniaczano-jabłkowa

Składniki:

Zupa ziemniaczano-jabłkowa

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa ziemniaczano-jabłkowa
Ziemniaki i jabłka pokroić w kostkę. Zagotować wodę, rozpuścić w nich kostki bulionowe i wrzucić ziemniaki oraz jabłka. Dolać mleko i ugotować. Na patelni roztopić margarynę i wrzucić drobno pokrojoną cebulę. Kiedy cebula zmięknie oprószyć ją cynamonem i szczyptą curry. Dodać łyżkę miodu i dusić. Gdy ziemniaki i jabłka będą miękkie , dodać cebulę wraz z przyprawami. Całość zagotować do wrzenia i doprawić do smaku solą.