joasia4786@wp.pl

joasia4786@wp.pl

Kucharz
[Przepisów: 10]

zupka brokułowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka zupka dobra zarówno na ciepło jak i na zimno

zupka brokułowa

Składniki:

zupka brokułowa

 

  • Składniki:

 

  • 250 gram brokułów ŚWIEŻYCH LUB MROŻONYCH,
  • 3 ziemniaki młode,
  • 1 marchewka,
  • do smaku ziarenka smaku drobiowe,
  • 1 bulion kostka,
  • 2 litry wody,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz biały,
  • śmietana 30 %
  • 2 jajka

 

 

 

Sposób przygotowania:

zupka brokułowa
Wodę zagotowujemy z kostką bulionu. Brokuły myjemy i rozdrabniamy kwiat na mniejsze kawałki. Wrzucamy do gotującego się bulionu. Ziemniaki i marchew obieramy i kroimy na drobne kawałki. Wrzucamy do gotujących się brokułów dodajemy przyprawy. Pod koniec gotowania delikatnie rozdrabniamy brokuły i dodajemy śmietany rozmieszanej z odrobiną mąki a na samym końcu wbijamy jajka i gotujemy do stężenia