Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1267]

Zupka jarzynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna, zdrowa i delikatna zupa pełna warzyw. Idealna na obiad dla całej rodziny, także dla najmłodszych.

Zupka jarzynowa

Składniki:

Zupka jarzynowa

 

Sposób przygotowania:

Zupka jarzynowa

ETAP 1:

Zupka jarzynowa
Warzywa gotujemy do miękkości w bulionie, np. drobiowym

Warzywa myjemy, obieramy. Marchew, korzeń pietruszki i ziemniaki kroimy w kostkę. Kalafiora i brokuł dzielimy na różyczki. Fasolkę rozmrażamy.

Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oliwie. Dodajemy pozostałe warzywa, wlewamy bulion. Dodajemy sól i pieprz. Gotujemy ok. 30 min. aż wszystkie warzywa będą miękkie.

Zupę doprawiamy do smaku i ewentualnie zabielamy śmietaną.