halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Zupa jarzynowa z brukselką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Gotujemy smaczne zupy przez cały rok . Gotujemy tradycyjne zupy , dietetyczne , mleczne , owocowe zupy . Ta zupa jarzynowa jest mało kaloryczna.

Zupa jarzynowa  z brukselką

Składniki:

Zupa jarzynowa z brukselką

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa z brukselką
Fasolkę szparagową bez łykową umyć, pokroić na kawałki . Brukselkę umyć, usunąć wierzchnie liście. Marchewkę, pietruszkę, ziemniaki obrać, pokroić w kostkę.

Zagotować 1,2 litra wody włożyć wszystkie warzywa. Gotować zupę 20-25 minut .

Następnie rozprowadzić śmietanę w zupie. Zupę doprawić do smaku przyprawą do zup, pieprzem, solą.

Tagi:

brukselka