Sposób przygotowania:
Zupka lekkostrawna z makaronem
Należy przygotować niezbędne składniki na zupę. W następnej kolejności należy umyć dokładnie mięso kurczaka pod bieżącą wodą, osuszyć je. W garnku zagotować wodę i do wrzącej wody włożyć mięso do gotowania, dodać listek laurowy, ziele angielskie. W dalszej kolejności należy przygotować warzywa: marchewkę, pietruszkę, seler umyć dokładnie warzywa, oczyścić je z części uszkodzonych, niejadalnych i nadpsutych i pokroić w cząstki, dodać do mięsa. Gotować wywar do miękkości. Następnie dodać vegetę oraz pieprz, sól, ulubione zioła oraz kostkę rosołową. Umyć natkę pietruszki i koperek, posiekać, dodać do zupy. W drugim garnku ugotować makaron zacierkowy gruby ale dente w osolonej wodzie. Następnie odcedzić makaron, porcjować do talerzy i zalewać zupą. Na koniec posypać zieleniną posiekaną drobno.