Sposób przygotowania:
Zupka na cielęcinie z warzywami i kaszą jaglaną
Mięso opłukać. Ugotować. Marchewkę obrać i umyć, pietruszkę i selera tak samo. Por drobno posiekać. Kalafiora opłukać. Obrać ziemniaka.
Gdy mięso zacznie robić się miękkie dodać przygotowane warzywa i kaszę jaglaną. Natkę pietruszki i koperek drobno posiekać.
Gdy mięso będzie miękkie drobno je posiekać. Ugotowane warzywa natomiast rozgnieść widelcem.
Wszystko razem wymieszać i posypać natką pietruszki oraz koperkiem.
Gdy mięso zacznie robić się miękkie dodać przygotowane warzywa i kaszę jaglaną. Natkę pietruszki i koperek drobno posiekać.
Gdy mięso będzie miękkie drobno je posiekać. Ugotowane warzywa natomiast rozgnieść widelcem.
Wszystko razem wymieszać i posypać natką pietruszki oraz koperkiem.
Magdalena88
Jagodowa