Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Wielowarzywna zupa gulaszowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Taka zupa jest znakomita! Jest w niej mnóstwo smacznych warzyw oraz delikatne mięso - smakuje rewelacyjnie!

Wielowarzywna zupa gulaszowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wielowarzywna zupa gulaszowa

 

Sposób przygotowania:

Wielowarzywna zupa gulaszowa
Cielęcinę kroimy w niedużą kostkę, doprawiamy słodką paryką i przesmażamy na oleju, następnie zalewamy wodą, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, sól i pieprz. Cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy na oleju, następnie dodajemy pokrojony w kostkę seler i marchewkę - dalej przesmażamy. Kiedy mięso zaczyna być miękkie dodajemy do niego pokrojone w kostkę ziemniaki, dynię oraz pozostałe, przesmażone warzywa - gotujemy. Pod koniec gotowania dodajemy pokrojone w plastry kwaśne ogórki. Zupę doprawiamy do smaku, podajemy na gorąco,
Wielowarzywna zupa gulaszowa
Etap 1 przygotowujemy wszystkie skladniki.
Wielowarzywna zupa gulaszowa
Etap 2 marchewkę i seler smażymy z cebulą
Wielowarzywna zupa gulaszowa
Etap 3 ogórki kiszone kroimy i dodajemy do zupy
Wielowarzywna zupa gulaszowa
Etap 4 dodajemy dynię oraz reszte warzyw