halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Zupka piętnastominutówka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybka zupa można zrobić, gdy nie mamy czasu na gotowane.

Zupka piętnastominutówka

Składniki:

Zupka piętnastominutówka

 

  • wywar warzywny 1 litr
  • kiełbasa wiejska 10 dag
  • makaron drobny 10 dag
  • siekana natka pietruszki 2 łyżki
  • siekany koperek 2 łyżki
  • ser żółty tarty 2 łyżki
  • sól
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Zupka piętnastominutówka
Wywar warzywny doprowadzić do wrzenia Do wrzącego wywaru warzywnego wsypujemy makaron. Po 5 minutach dodajemy pokrojona w kostkę kiełbasę. Gotować parę minut. Przed podaniem posypać zieleniną i serem.