Sposób przygotowania:
Zupka po paprykowa :
Ziemniaki i marchew obrać i pokroić ( ziemniaki w kostkę a marchew w plasterki ) . Wrzucić do wywaru i gotować do miękkości . Wlać śmietankę . Wsypać koperek . Doprawić do smaku .
Zupa wyszła przepyszna - żebym specjalnie taką chciała zrobić to pewnie by było ciężko . Wstawiaj jako przepis żeby zapamiętać , a i podpowiedzieć innym , ze warto wykorzystywać wywary lub pozostałości po gotowaniu czegoś bo nadają się fantastycznie na zupy .
A wywar pochodzi z tej potrawy :
https://gotujmy.pl/faszerowane-papryki-na-grzybowo-,przepisy,85941.html
W zasadzie można wykorzystywać podobnie np. wywar z gotowania pulpetów - ważne by zestawić smak wywaru z mielonego, papryki i grzybów robiąc potem na tym kartoflankę . Zupa jest fantastycznie aromatyczna .
Zupa wyszła przepyszna - żebym specjalnie taką chciała zrobić to pewnie by było ciężko . Wstawiaj jako przepis żeby zapamiętać , a i podpowiedzieć innym , ze warto wykorzystywać wywary lub pozostałości po gotowaniu czegoś bo nadają się fantastycznie na zupy .
A wywar pochodzi z tej potrawy :
https://gotujmy.pl/faszerowane-papryki-na-grzybowo-,przepisy,85941.html
W zasadzie można wykorzystywać podobnie np. wywar z gotowania pulpetów - ważne by zestawić smak wywaru z mielonego, papryki i grzybów robiąc potem na tym kartoflankę . Zupa jest fantastycznie aromatyczna .
Wiola 1978
Nika53
Babciagramolka
Hi hi - i oszczędnosciowa w dodatku. Nie lubię jak mi się coś marnuje . Smacznego i cieszę się , ze smakowało.