Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Zupka po paprykowa :

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

W zasadzie to bardziej pomysł niż przepis

Zupka po paprykowa : Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupka po paprykowa :

 

  • 1,5 litra wywaru od gotowania faszerowanych papryk w sosie grzybowym ( ,,Faszerowane papryki na grzybowo ,, )
  • 5 ziemniaków
  • 1 marchewka
  • 1/2 słodkiej śmietanki
  • garść pokrojonego koperku
  • pieprz mielony
  • maggi

 

Sposób przygotowania:

Zupka po paprykowa :
Ziemniaki i marchew obrać i pokroić ( ziemniaki w kostkę a marchew w plasterki ) . Wrzucić do wywaru i gotować do miękkości . Wlać śmietankę . Wsypać koperek . Doprawić do smaku .
Zupa wyszła przepyszna - żebym specjalnie taką chciała zrobić to pewnie by było ciężko . Wstawiaj jako przepis żeby zapamiętać , a i podpowiedzieć innym , ze warto wykorzystywać wywary lub pozostałości po gotowaniu czegoś bo nadają się fantastycznie na zupy .
A wywar pochodzi z tej potrawy :
https://gotujmy.pl/faszerowane-papryki-na-grzybowo-,przepisy,85941.html
W zasadzie można wykorzystywać podobnie np. wywar z gotowania pulpetów - ważne by zestawić smak wywaru z mielonego, papryki i grzybów robiąc potem na tym kartoflankę . Zupa jest fantastycznie aromatyczna .
Zupka po paprykowa :
Zupka po paprykowa
Zupka po paprykowa :
Zupka po paprykowa

Tagi:

sosy papryka