iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Zupka- ryżanka pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Pyszna syta zupka super na jesień

Zupka- ryżanka pieczarkowa

Składniki:

Zupka- ryżanka pieczarkowa

 

 

Sposób przygotowania:

Zupka- ryżanka pieczarkowa
W garnku z wodą gotujemy udko . dodajemy przyprawę uniwersalną . Gotujemy ok 15 min .Dodajemy ryż mieszamy . Marchewkę i pietruszkę korzeń obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki .Druga marchewkę pokroiłam w cienkie plasterki .Gotujemy ,Następnie dodajemy pokrojone pieczarki .Doprawiamy przyprawa wpłynie .Na koniec zupkę zalewamy śmietanką i już nie gotujemy .Doprawiamy pieprzem Posypujemy posiekanym szczypiorkiem