kamila1957

kamila1957

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 121]

Zupka serowo warzywna

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pożywna i smaczna zupka bez tłuszcz.

Zupka serowo warzywna

Składniki:

Zupka serowo warzywna

 

  • na 1.5 l wody:
  • 2 marchewki
  • po 20 dag kapusty białej i włoskiej
  • mały ogórek zielony
  • 2 pietruszki
  • pomidor
  • wakałek selera
  • koper
  • nać pietruszki
  • serek topiony trójkąt-ziołowy
  • ,plasterek żółtego
  • kostka smakowa (boczkowa i listek laurowy z zielem )

Sposób przygotowania:

Zupka serowo warzywna
1.kostki wrzucamy do wody,nastepnie wszystkie warzywa posiekane drobno, oprócz pomidora
2.pod koniec gotowania zupy dokładamy pokroionego pomidora i serki gotujemy chwilę
3.do zupy można dodać śmietany lub posypać serkiem
4.zupę można zmiksować będzie zupa kerm ,dodać grzanki i pycha.SMACZNEGO