Sposób przygotowania:
Zupka z ciecierzycą dla dzieci powyżej 1 roku
Marchewkę z groszkiem zalewamy wodą (tylko tyle, aby były przykryte) i gotujemy na pół-miękko - wtedy dodajemy ugotowaną cieciorkę (lekko rozgotowana łatwiej się zmiksuje lub łatwiej ją będzie dziecku gryźć). Gdy warzywa będą miękkie wlewamy łyżeczkę oleju, doprawiamy tymiankiem, bazylią i natką. Gotujemy jeszcze chwilę, po czym miksujemy lub lekko rozdrabniamy widelcem (w zależności od umiejętności dziecka).
anemon
MałaMi89
Nie bałam się, bo umie gryźć, a ciecierzyca dla Niej była rozgotowana - porcję do zupki gotowałam dłużej plus w zupce i była bardzo miękka. Takiej z wierzchu chrupiącej, którą my jemy też próbowała, bo obok mojego talerza nie przechodzi obojętnie :)